Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Biologische cosmetica Voor 15:00 besteld = vandaag verzondenGratis verzending in NL vanaf € 50,- Ook een fysieke winkel
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

Bruin worden zonder zon met een natuurlijke & vegan zelfbruiner

Bruin worden zonder zon met een natuurlijke & vegan zelfbruiner
Geplaatst op 6-7-2020 door Michelle Specht
Een zongebruinde huid, we houden er allemaal van. Maar wat als je niet bruin kunt worden? Bepaalde huidtypes bevatten zo weinig pigment dat ze niet of nauwelijks kleur opbouwen. Gelukkig bestaan er andere middeltjes om een kleurtje op te bouwen, zoals een zelfbruiner. Niet alleen ben je verzekerd van een mooie bruine kleur, ook is het een stuk minder schadelijk omdat je niet in contact hoeft te komen met de zon. Speciaal voor deze huidtypes ben ik, Michelle, dit product gaan testen. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar zelfbruiners, maar vanwege mijn gevoelige huid heb ik het nooit geprobeerd. Totdat ik hoorde van de natuurlijke & biologisch gecertificeerde zelf bruinende crème van Green People. De afgelopen 2 weken ben ik dit product gaan testen. Ik vertel jullie graag over mijn ervaring. zonnebrand

Over de natuurlijke en vegan zelfbruiner Self Tan Lotion van Green People


Met de producten van Green People ben ik al een tijdje bekend. Ze hebben een uitgebreid assortiment met 100% natuurlijke & biologische producten. Ik vind de verzorging erg fijn, daarom was ik direct nieuwsgierig of de Self Tan Lotion net zo goed zou bevallen. De zelfbruiner is 100% natuurlijk, biologisch en vegan. Dit maakt het product geschikt voor ieder huidtype. Zelfs voor huidjes met psoriasis en eczeem. Daarnaast is het product ook een aanrader voor degenen die last hebben van blauwe aderen op de been. De bruine kleur laat deze minder opvallen.

Waarom een zelfbruiner?


Een zelfbruiner brengt meerdere voordelen met zich mee. Met 1 keer smeren bereik je een kleurtje waar je normaal gesproken lange tijd voor in de zon moet liggen. Je hebt dus helemaal geen zon nodig, waardoor je geen huidbeschadiging oploopt door UV. Veel beter voor je huid dus. Waar ik zelf super enthousiast over ben is dat je bruin wordt over je hele lichaam. Je hebt dus geen last van tan-lines (witte billen :p)

Hoe breng je de Self Tan Lotion van Green People aan?


Stap 1: scrubben
Voor ik het product aanbracht heb ik eerst zorgvuldig de bijsluiter gelezen. Hier stond dat je de huid het beste eerst kunt scrubben voor het optimale resultaat. Dit heb ik gedaan met een natuurlijke body scrub.

Stap 2: hydrateer
Heb je last van droge plekken op je lichaam? Smeer deze vooraf in met een natuurlijke bodylotion. Op de droogste plekjes van je huid kleurt een zelfbruiner extra donker. Door dit te doen bereik je het meest egale effect.

Stap 3: Gelijkmatig verdelen van product
Nadat ik mijn lichaam goed had afgedroogd ben ik de Self Tan Lotion gaan aanbrengen. Op de bijsluiter staat: ”Breng het product met ronddraaiende bewegingen gelijkmatig aan op de huid.” Dit ben ik op deze manier gaan doen. Qua hoeveelheid product bracht ik net zoveel aan als wanneer ik een bodylotion zou aanbrengen. Dit masseerde ik net zolang in tot het product niet meer zichtbaar is op de huid. (dit gaat vrij snel)

Stap 4: Zorg ervoor dat je ALLE plekken van het lichaam meeneemt.
Wanneer je een plekje vergeet zul je dit direct zien in kleurverschil. Dit willen we natuurlijk niet. Plekken die vaak over het hoofd worden gezien: ellebogen, enkels en knieën. Mijn tip: werk per ledemaat van onder naar boven. Op deze manier voorkom je dat je een plek vergeet. Voor je rug is het handig om iemand in de buurt te hebben die deze even kan insmeren.

Stap 5: Handen wassen
Op de bijsluiter staat: “handen grondig wassen na aanbrengen”. De eerste keer dat ik het product uittestte deed ik dit direct. De volgende dag zag ik kleurverschil bij mijn polsen, wat er niet mooi uit zag. Om deze reden heb ik mijn handen de tweede keer niet gewassen, maar enkel afgeveegd aan een handdoek. Dit is ook niet de bedoeling.. Het product was hierdoor in mijn nagels en tussen mijn vingers getrokken. Niet het mooiste resultaat. TIP: was niet je volledige hand na gebruik, maar focus je tussen je vingers en je nagels OF breng het product aan met een handschoen.

Stap 6: Laat het product minimaal 10 minuten intrekken.
Dit is een fout die ik bij de eerste keer gebruik had gemaakt. Na insmeren dook ik te snel mijn bed in. De volgende ochtend was mijn hele bed oranje. Normaal gesproken is 10 minuten intrekken voldoende om kleding aan te doen. Wanneer jij je bed induikt raad ik aan om 20-30 minuten te wachten om oranje beddengoed te voorkomen.

Resultaat Green People Self Tan Lotion


Na 1 keer smeren zag ik de volgende dag direct resultaat. Ik was bang dat de kleur oranje zou uitslaan, maar dit was zeker niet het geval. Het was een natuurlijke, gezonde bruine kleur. De kleur die ik normaal gesproken bereik wanneer ik een aantal dagen in het zonnetje heb gezeten. Om het maximale resultaat te behalen raden ze aan om het product 3-5 dagen achter elkaar te gebruiken. Ben je na 1 keer al tevreden met je kleurtje? Breng deze dan om de 3 dagen aan om de kleur te behouden. Ik vond de kleur na 1 keer smeren al mooi en heb dit om de drie dagen bijgehouden om het resultaat te behouden:


In totaal ben ik maximaal 1 uur bezig geweest om de Self Tan Lotion aan te brengen. Scrubben, douchen, afdrogen, insmeren en in laten trekken. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik alles erg rustig heb gedaan. Ik maakte er een soort ontspannende behandeling van en wilde dit zo goed mogelijk uitvoeren. Daarbij denk ik dat wanneer je dit te snel uitvoert, je niet het beste resultaat bereikt.

Ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben over de Self Tan Lotion van Green People. Mocht je nog op zoek zijn naar een goede zelfbruiner, dan kan ik je dit product zeker aanraden. Naast het natuurlijke gebruinde resultaat is dit product veilig voor je huid zonder parabenen, alcohol, chemicaliën en kleurstoffen. Of je nu wel of niet bruin wordt van de zon, een zelfbruiner is een handige, snelle en gezonde manier om een mooi kleurtje te krijgen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze altijd stellen via het mailadres: service@biocareonline.nl of bel 0229-758783. Wij vinden het leuk van jou te horen en helpen je graag verder.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen