Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Biologische cosmetica Voor 15:00 besteld, volgende werkdag in huis Gratis verzending in NL vanaf € 50,- Ook een fysieke winkel
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

Hoe gebruik je oorkaarsen?

Hoe gebruik je oorkaarsen?
Geplaatst op 12-6-2020 door Michelle Specht
Oorkaarsen, heb jij er wel eens van gehoord? De eerste keer dat ik deze oorkaarsen zag wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. Een kaars in je oor? Hoe werkt dat dan? Ik werd erg nieuwsgierig en ging samen met mijn collega Anne op onderzoek uit. Mocht je interesse hebben om de oorkaars te proberen dan is het raadzaam om deze blog te lezen. Het is belangrijk dat de behandeling op de juiste wijze wordt uitvoert. Ook ontvang je nu tijdelijk 10% korting op alle oorkaarsen met de kortingscode: Oorkaars10 

Voor wie zijn oorkaarsen geschikt?


In principe zijn oorkaarsen voor iedereen geschikt. MAAR er zijn wel een paar uitzonderingen. Gebruik GEEN oorkaarsen als je oorontsteking hebt. Heb je een allergie, medische aandoening of ooraandoening? Dan is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen voor je de oorkaarsen gebruikt. Oorkaarsen kunnen hulp bieden bij klachten, zoals hoofdpijn of migraine, oorpijn en bij veel oorsmeer. Wanneer de kaars wordt aangestoken komt er warmte vrij die de bloedsomloop in het oor stimuleert. Hierdoor wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Een oorkaars werkt ook op de holtes en activeert het lymfesysteem in de oren, keel, neus en bijholtes. Hiernaast worden oorkaarsen al eeuwenlang gebruikt om een gevoel van welzijn te creëren en voor mensen die opzoek zijn naar meer natuurlijke benadering van hun lichaam en geest. De kaarsen die wij in deze behandeling gebruiken zijn de bamboe oorkaarsen van Essenza. Deze zijn gemaakt van 100% bijenwas en bamboe.

Benodigdheden


Zorg ervoor dat je alle benodigdheden van te voren klaar legt, zodat je ongestoord met de behandeling kunt beginnen:
  • De oorkaarsen
  • Een kussen
  • Handdoek
  • Vochtige handdoek
  • Lange aansteker
  • Glas water (om de kaars in te doven na afloop)


tips oorkaarsenvoordelen oorkaarsenoorkaarsen fuss free

Hoe gebruik je een oorkaars?


Allereerst is het goed om te weten dat je deze behandeling niet alleen kunt uitvoeren. Er moet een volwassenen bij zijn die gedurende de behandeling bij je blijft. Hiernaast is het ook belangrijk dat je de behandeling in een veilige omgeving uitvoert. Dus niet buiten. Zorg dat je in een rustige omgeving bent waar geen luchtstromen aanwezig zijn. Nu dit gezegd te hebben kunnen we doorgaan op het echte werk: de oorkaarsbehandeling. Om eerlijk te zijn vond ik het best even spannend. Een brandende kaars in mijn oor.. Gelukkig had ik Anne bij me die mij op m’n gemak stelde. Dit is dan ook super belangrijk! Neem de behandeling serieus, want we hebben te maken met vuur. Zorg ervoor dat je een plek kiest waar je kan liggen. Ik en Anne kozen ervoor om aan tafel te liggen, met het hoofd op een kussen. Voor je nek is dit niet de meest comfortabele plek. Mocht je een massagetafel beschikbaar hebben dan zou ik hier voor kiezen. Nadat ik het kussen bedekt had met een handdoek ben ik hier op de zijkant van mijn gezicht gaan liggen. Om mijn oor heen werd een vochtige handdoek gelegd. Dit is om het haar en gezicht te beschermen. Mocht er een vonk naar beneden vallen dan valt deze op de natte handdoek. De kaars werd uit de verpakking gehaald en in de beschermingschijf gestoken. Schuif deze tot het ‘stop’ teken. Dit is extra bescherming voor het geval er iets brandends naar beneden valt. De kaars werd in mijn oor gestoken. Het is goed om te overleggen hoe de kaars zit. Ik kwam er al snel achter dat deze nog wel iets dieper mocht. Toen werd de kaars aangestoken. Hiervoor gebruikten wij een lange aansteker. Dit is de meest veilige manier om de oorkaars aan te steken. Direct hoorde ik geknetter in mijn oor. Ik had van te voren al gelezen dat dit normaal is. Het deed me denken aan een knetterend houtvuurtje en het voelde erg ontspannend.

Houdt de oorkaars gedurende de behandeling onder de beschermingschijf goed vast. Zorg ervoor dat je geen druk zet op de kaars, maar deze enkel vasthoudt in een rechte hoek van 90 graden. Een van de eerste gedachten die door mijn hoofd spookten tijden het branden was “hoe zit het met de kaars die op brand?” Ik was bang dat er een brandend stuk naar beneden zou vallen. Dit gebeurde niet, omdat de kaars is gemaakt van bamboe of katoen. Wanneer deze op brand blijft deze aan de kaars zitten. Op de video kun je dit goed zien. Het duurde ongeveer 8 minuten voor de kaars opbrandde. Hierna werd deze voorzichtig uit mijn oor gehaald en verplaats naar de beker met water. Hier werd de oorkaars voorzichtig gedoofd.

 

Wat kwam er uit mijn oor?


Dan het moment waar wij allemaal benieuwd naar waren: wat komt er uit? Dit klinkt misschien een beetje vies, maar wij waren hier reuze benieuwd naar. Om dit te bekijken hebben wij de oorkaars opengeknipt. Mijn eerste reactie was “Nee, komt dat allemaal uit mijn oor?!”. Er kwam een korrelige substantie uit, wat er totaal niet vies uit zag. Als snel kwamen wij erachter dat dit niet allemaal uit mijn oor kwam. Het grootste gedeelte van de substantie is opgedroogd bijenwas. In deze bijenwas zaten wel kleine stukjes oorsmeer vermengd. 


Beter dan een wattenstaafje


Ik had verwacht dat er super veel oorsmeer zou los komen. Dit was niet het geval. Na onderzoek ben ik erachter gekomen dat dit ook niet de bedoeling is. Oorsmeer heeft een belangrijke functie in je oor, zoals het beschermen tegen water, stof, bacteriën en virussen. Hiernaast houdt oorsmeer het trommelvlies soepel. Mocht er oorsmeer vastzitten in de gehoorgang, dan kan dit wel loskomen door de oorkaarsbehandeling. Al met al vond ik de behandeling super ontspannend. Hiernaast is het ook veel beter voor je oor dan wanneer je bijvoorbeeld een wattenstaafje gebruikt om je oren schoon te maken. Wattenstaafjes drukken de oorsmeer namelijk alleen maar dieper je oor in. De behandeling met een oorkaars vergt wel meer tijd dan een wattenstaafje. Wanneer je last hebt van veel oorsmeer is deze behandeling zeker de moeite waard. De oorkaarsen kunnen namelijk ook invloed hebben op de oorsmeer productie, waardoor je er minder last van zou kunnen krijgen. Na de behandeling voelde mijn oren meer open. Ik vond het een aangename behandeling en zou het zo nog eens doen.

Je ontvangt nu tijdelijk 10% korting op alle oorkaarsen met de kortingscode: Oorkaars10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen