Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Huidexperts 100% natuurlijke huidverzorgingProfessioneel advies Online en fysiek
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

Tips voor vermoeide moeders

Tips voor vermoeide moeders
Geplaatst op 7-5-2020 door Michelle Specht
Moeder van een energiek grietje van 7 jaar en een creatief mannetje van 10. Daarbij manager van biocareonline.nl, sinds begin maart 2020 fungeer ik als thuis juf, probeer een leuke echtgenote te zijn en ook het huishouden draait tussendoor gewoon door. Conclusie die je hieruit kan halen, is dat de vermoeidheid soms toch wel om de hoek komt kijken. Hoe ga ik om met de bovestaande uitdagingen en hou ik vermoeidheid buiten de deur?

Leg je erbij neer dat de situatie is, zoals het is…


Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Je gedachten kunnen namelijk heel bepalend zijn hoe jij je voelt. Toen de intelligente Lock Down werkelijkheid werd sloeg de paniek lichtelijk toe. Hoe kan ik de kinderen thuis les geven, ons bedrijf door laten draaien en team biocareonline.nl managen? Na 2 weken onrust, veel gemopper en slecht slapen besloot ik “de welbekende knop” letterlijk om te zetten. De situatie waar wij met zijn allen op dat moment in verkeerde, kon ik niet veranderen. Echter hoe ik verder mee om wilde gaan, daar was ik zelf verantwoordelijk voor. Vanaf dat moment ben ik het letterlijk positief gaan benaderen en een andere invulling gaan geven aan mijn TO DO lijst. Eerlijk is eerlijk, er rolt een hele andere mama uit deze CORONA tijd. Ik geniet van de extra tijd met mijn kinderen en doe uitsluitend wat er echt moet gebeuren. Dat er nu vaker bepaalde dingen niet af zijn, dat is dan maar zo. Als de bestellingen maar op tijd zijn verstuurd en mijn kinderen hun school werk af hebben, daar ligt de focus. Zo is het met iedere nieuwe situatie die veranderingen met zich mee brengen. Jij hebt ALTIJD in de hand hoe jij er mee om gaat.

Download een meditatie app!


Mediteren kun je leren, zeggen ze wel eens. Mijn ervaring is dat hier een kern van waarheid in zit. Het gaat er namelijk echt niet om, dat je tijdens meditatie sessies nergens aan denkt. Voor mij persoonlijk gaat het erom dat ik rustig wordt in mijn hoofd. Daardoor ervaart mijn lichaam ook rust, met als gevolg dat ik beter en dieper slaap. Ik ben niet het type dat in een hoekje van de kamer “zittend” gaat mediteren. Maar ik maak graag en veel gebruik van de meditatie app: MEDITATION MOMENTS. Je vindt in deze app tal van meditaties voor toepasbaar voor allerlei verschillende situaties. Ook speciale kindermeditatie sessies, die mijn dochter graag luistert voor het slapen. De app is gratis en wanneer jij langere meditaties wilt luisteren kun je een abonnement afsluiten voor een jaar. (TIP: google voor een kortingscode) Uiteraard zijn er ook vele andere meditatie apps. Probeer het eens en ervaar wat het voor jou kan doen in tijdens van onrust en wellicht je vermoeid voelen.

Geef jezelf een keer per week een uitgebreide beautybehandeling


Dit doe ik wekelijks en knap er altijd weer van op. Nadat ik de kinderen naar bed heb gebracht laat ik het bad vollopen met wat druppels Dr. Hauschka Rozenbad. Deze natuurlijke badolie werkt harmoniserend voor de geest en regulerend bij overmatig (nacht) transpireren. Iets waar veel moeders in tijden van onrust last van hebben. Ik reinig mijn huid met de INIKA Camelia Oil Cleanser, welke de huid direct stimuleert door het speciale reinigingsborsteltje. Daarna geef ik mijn huid een peeling met de INIKA Caviar Lime Exfoliater die de regeneratie van de huidcellen stimuleert. Ideaal voor vermoeide (rijpere) huidjes! Ik eindig met de Fuss Free Manuka Honey & Orange Masker die het verouderingsproces helpt te vertragen. Uiteraard serveer ik mijzelf een lekker kopje kruiden thee tijdens het badderen.

dr. hauschkainika skincareinika skincarefuss free masker

Luister podcasts die jou boeien


Sinds COVID-19 neergestreken is in Nederland ben ik podcasts gaan luisteren. Allereerst omdat ik behoefte had aan informatie over hoe je een team het beste kan leiden op afstand. Al snel vond ik ook andere podcasts over persoonlijke groei en ondernemen in het algemeen. Mijn ervaring is dat deze tot mooie, nieuwe inzichten kunnen leiden. Daarbij bleek dat het luisteren van podcasts mij een onverwachts enorm ontspannend gevoel gaf. WIN-WIN situatie! Inmiddels luister ik graag naar de podcasts van onderneemster Celine Charlotte en “Oergevoel”. Ook heb ik met veel interesse al meerdere podcasts geluisterd van “Vallen & Opstaan”. Zodra ik mijn oortjes in heb staat mijn hoofd uit en ben ik daar, bij diegene, die op boeiende manier zijn of haar verhaal verteld.

Misschien overbodig om te zeggen, maar ga op tijd naar bed


Dit is en blijft voor ieder mens belangrijk maar zeker in tijden van vermoeidheid. Wat ik hoor en zie is dat veel verplichte thuiswerkers om mij heen steeds later naar bed gaan, nu zij niet de verplichting hebben s ’morgens vroeg op het werk aanwezig te zijn. Toch is het hebben van een vast ritme zo enorm belangrijk om overdag scherp te kunnen zijn. Juist wanneer je thuis werkt met ook nog eens kinderen om je heen ben je een stuk sneller afgeleid. Bij vermoeidheid wordt dit alleen nog maar vergroot, en zo raak je ook sneller geïrriteerd wat meer vermoeidheid tot gevolg kan hebben. Bij ons thuis hebben wij alle thuiswerk weken een vast ritme aangehouden wat mij enorm goed hielp, juist tegen vermoeidheid.

Dit zijn mijn 5 tips voor vermoeide moeders, die goed werken voor mij. Ik ben heel benieuwd wat voor jou werkt. Laat het ons weten! Wij vinden het altijd leuk wanneer jij contact met ons zoekt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen