Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Huidexperts 100% natuurlijke huidverzorgingProfessioneel advies Online en fysiek
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

REVIEW: Natuurlijke handverzorging tegen handeczeem

REVIEW: Natuurlijke handverzorging tegen handeczeem
Geplaatst op 12-6-2020 door Michelle Specht
Hoi, ik ben Niki Meilink, 32 jaar en moeder van 3 jongens. Ik ben een kleurrijk, bezig bijtje, zzp-er in credit management en daarnaast ook gepassioneerd visagiste. Ik zing, dans, voetbal (met de kids) en hou van het buitenleven, maar kan ook heel erg goed zijn in lekker cocoonen in ons huisje! Zodra het weer verantwoord mag kun je mij ook vinden op een terras, op festivals en concerten. Met veel enthousiasme ben ik op verzoek van Biocare Online in het kader van selfcare gestart met het testen van een aantal producten: de parfumvrije Handwash en Hand & Body van Greenpeople en de onwijs handige SuperBee Wax Wrap. Ik geloof niet in toeval (om meer redenen) maar dit kwam op het perfecte moment! Aangezien het op dit moment een gekke tijd is waarin de hele wereld in de ban van Corona verkeerd, letten we allemaal extra op onze hygiëne en wassen we o.a. veelvuldig onze handen! Gevolg; extreem droge huid met eczeem. Mijn huid schreeuwde dus om extra selfcare.

Eczeem door het vele handen wassen?


Normaal gesproken ben ik ook wel van het handen wassen, maar met mate. Je doodt namelijk ook goede bacteriën en de natuurlijke huidvetten worden alsmede hierdoor verwijderd. Echter kan ik op dit moment niet aan het veelvuldig handen wassen ontkomen, gevolg; Barber Syndroom (oftewel Kappers eczeem). Deze eczeem is weer volop aanwezig bij mij.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!


Klinkt groots hé maar ieder begin is de start van iets groters... Biocare Online heeft mij hierin voorzien van een aantal mooie producten. Inmiddels heb ik beide huidverzorgende producten en de SuperBee wrap, al iets meer dan een week gebruikt en zal hieronder mijn ervaring met jullie delen!

1. Green People Neutrale Parfumvrije Hand wasgel
De handwash is geurvrij, maar geeft wel een schone geur, gek hè? Ik had bijvoorbeeld uien en knoflook gesneden en hierna deze handwash gebruikt. De geur van uien en knoflook was echt zo goed als weg, terwijl ik soms zelfs met andere zeepjes de geur niet helemaal wegkrijg... Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dit niet had verwacht. Ook voelen mijn handen minder droog aan na gebruik van dit product. Pluspunt! (En ja dan bedoel ik zelfs na het afdrogen van mijn handen ;-)) Wat mij betreft is dit een blijver en is het toedeloe aan al die andere zepen met al die slechte sulfaten/parabenen/alcohol e.d. welke daarin zijn verwerkt en zorgen voor een droge huid.

2. Green people Parfumvrije Hand & Bodylotion
Deze bodylotion zit in een handig pompje, welke precies een goede klodder geeft waarmee je het gewenste lichaamsdeel mee kunt insmeren. 1 pompje is al voldoende voor beide handen en een gedeelte van de onderarmen. De geur is vrij intens, organisch en ruikt best sterk naar kamille. De lotion voelt redelijk vettig aan, maar nadat deze (redelijk snel) is ingetrokken voelt je huid heerlijk verzorgd en gevoed aan. Ik heb echt gemerkt dat vooral de kamille goed zijn kalmerende werking heeft laten voelen/zien. Na een week gebruik is mijn eczeem natuurlijk niet als sneeuw voor de zon verdwenen, maar het is werkelijk een heel stuk minder geworden. Heel erg blij mee!

Voor/Na
 review eczeemnatuurlijke huidverzorging eczeemMilieuvriendelijke Bee Wrap van Superbee


‘Het’ alternatief voor al die wegwerp folies is daar! De milieuvriendelijke Bee Wrap van Superbee is ‘super’ makkelijk in gebruik en herbruikbaar! Zodra je het wil gebruiken, verfrommel je hem en vouw je hem weer uit en gebruik je hem naar wens. Ze zijn gemaakt van katoen, bijenwas, kokosolie en boomhars, waardoor ze heel goed door de warmte van je handen vormen naar hetgeen je wilt afdekken. Ik heb het nu bijvoorbeeld gebruikt om kaas in te verpakken. Hergebruiken? Nadat de kaas op is, was je hem even af met een afwasborstel, klein beetje sop en water tussen koud en lauwwarm in, je laat hem even drogen en hij is weer klaar voor het volgende gebruik. Het is ook erg handig om bijvoorbeeld een schaaltje mee af te dekken, eigenlijk kun je de rollen folie dus vervangen door deze Bee wraps! #ZEROWASTE is ook #SELFCARE dus ik ben 100% fan! 

Eind goed, al goed!


Na iets meer dan een week deze producten gebruikt te hebben voel ik dat ik beter voor mijzelf (droge en jeukende huid met eczeem) en de wereld (a small start of bye bye plastic soup) heb gezorgd. En dat voelt goed! Wil jij ook een start maken om je Footprint op deze wereld te verkleinen? Begin dan eens met kleine stapjes, door bijvoorbeeld milieuonvriendelijke folies te vervangen uit je dagelijkse huishouden. Of door meer organische en biologisch verantwoorde producten te gaan gebruiken. Moet wel lukken toch?

Liefs,
 Niki
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen