Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Biologische cosmetica Voor 15:00 besteld = vandaag verzondenGratis verzending in NL vanaf € 50,- Ook een fysieke winkel
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

Review Online Make-up Cursus

Review Online Make-up Cursus
Geplaatst op 5-8-2020 door Michelle Specht
Een tijdje geleden heb ik abrupt ál mijn synthetische make up en parfums weggedaan (en vriendinnen blij gemaakt). Al een paar maanden voelde ik de ‘klik’ niet meer. Alle glamour in mijn niet zo glamourous Ikea Kallax kast verveelde me (I Know Right?! Ik was ook in shock) en ik miste verdieping. Ik wilde ‘meer’. En meer vond ik, toen ik mijn eerste stapjes zette op het gebied van clean beauty. Holy Heaven wat een wereld ging er voor me open! Als een kind in een snoepwinkel raasde ik door de allermooiste webshops (want ja, 2020…) en al snel kwam ik terecht bij Biocare Online en INIKA. Toen ik als beautyjunkie van het eerste uur (ik herinner me mijn eerste doosje kindermake-up nog – not even kidding) de Instagram workshop van Biocare Online tegenkwam en deze ook nog eens hártstikke betaalbaar bleek, was de keuze snel gemaakt.

Instagram Online Make-up workshop


Je ziet steeds meer online- en Instagramworkshops en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het toch een beetje moeilijk om 400 euro te lappen voor een stories-workshop over zelfverwezenlijking binnen je startende bedrijf. Prachtig hoor, alleen ik ben nog niet helemaal klaar voor 2020 wat dat betreft. On the other hand… was er íemand klaar voor 2020? Tot ik de workshop van Beautyschool Biocare tegenkwam. Deze workshop kwam voor mij als geroepen, al helemaal omdat alle make-up die in de workshop gebruikt wordt van het prachtige merk INIKA Organic is; 100% natuurlijk, biologisch, vegan, halal en cruelty free! Voor de nieuwe clean & green beautyqueen is het namelijk niet makkelijk om te ontdekken welke merken nu écht de allermooiste producten hebben, omdat het meeste niet te vinden is in de gebruikelijke winkels. Met @beautyschoolbiocare kon ik kennismaken met de minerale make-up en INIKA. Via een link op de pagina van Biocare Online voeg je, alsof je gewoon een product bestelt, de cursus toe aan je winkelmandje. Geen gekke procedures of eindeloos gegevens invoeren (ik persoonlijk word daar toch een tikkie kriebelig van…) en gewoon afrekenen met iDEAL. Niet alleen betaal je maar 20 euro, je krijgt dan ook toegang tot de cursus community én een mooie 25% kortingscode in je inbox! Ideaal aan INIKA is dat veel producten in een mini variant verkrijgbaar zijn, verschillende tinten en leuke probeerpakketjes. Hierdoor ben je niet handenvol geld kwijt aan een nieuwe look of wanneer je, zoals ik, wil kennismaken met een (voor mij) nieuw merk.

Natuurlijk & Vegan Make-up van INIKA


Hoewel het voor de workshop absoluut niet noodzakelijk is dat je INIKA producten gebruikt vond ik het zelf wel leuk om ook een aantal producten te hebben en bestelde ik de Bold Lash Vegan Mascara, het INIKA Baked Contour Kit, een Mini Biologische BB Cream in de kleur Cream en een Mini Biologische Perfection Concealer in de kleur Light. Ik heb zelf een erg lichte huid met een warme ondertoon, een lastige combinatie (vaak is een -zeer- lichte huid koel tot neutraal van ondertoon). Volgens de duidelijke uitleg in de webshop zou de kleur Cream de beste optie voor mij zijn. Daarnaast heb ik een mini loose mineral blush in de kleur peachy keen, een mini pure primer en kreeg ik samples van de nieuwe Inika huidverzorging! Aangezien ik volop clean & green beauty aan het testen ben kon ik mijn geluk niet op, dat begrijp je.

Volg de modules wanneer het jou uitkomt


Wat zo fijn is aan de beautyschool is dat je niet op een bepaalde dag of tijd de modules hoeft te volgen. Zeker voor mij als single working mom met een druk leven is dit ideaal. Zo kon ik wanneer ik zin had lekker de modules kijken en als ik later ‘live’ wilde meedoen kon ik ze gewoon terugkijken omdat de modules als highlight zijn opgeslagen op het Instagram account. Als je start met de modules krijg je eerst uitleg van de vrolijke en knappe Anne, zij is make-up artist en werkt bij Biocare Online. Zoals ik al zei werkt Anne volledig met INIKA, maar je hebt de producten niet per sé nodig om de modules te kunnen volgen. Er zitten dus geen extra verborgen kosten aan de cursus en je kunt zelf beslissen of je er hé-le-maal clean & green voor wil gaan of dat je alleen alle fijne kneepjes wil leren om te oefenen met de producten die je al hebt. In de modules praat Anne je rustig door alle stappen heen. Voordat je begint legt ze uit welke producten je nodig hebt zodat je er goed voorbereid voor kunt gaan zitten. Gedurende de modules legt ze meer uit over de producten, hoe je deze kan gebruiken en geeft tips & tricks. Hoewel ik zelf wel graag met INIKA wil gaan werken vind ik het persoonlijk heel fijn dat er absoluut geen nadruk ligt op het gebruik of de aanschaf van INIKA producten, de focus echt ligt op het product in het algemeen. Hierdoor zijn de modules fijn om te volgen. Als je wil kun je meteen gezellig mee smeren, deppen en blenden terwijl Anne je door de stappen heen praat, maar je kunt ook eerst de modules afkijken. Na elke module kun je opdrachten doen die je kunt opzoeken in de feed van de beautyschool. Daar kun je ook vragen plaatsen, of je stuurt gewoon een berichtje. Ook kun je de beautyschool taggen in je stories als je je resultaten wil delen. Je krijgt snel reactie, tips én complimentjes. In alles is het enthousiasme voelbaar en dat maakt het nog leuker om mee te doen.

Wat leer je?

online make-up workshop
In vijf modules leer je hoe je een goede basis aanbrengt, hoe je kleur en vorm in je gezicht kunt ondersteunen, hoe je brows on point creëert en welke producten je hiervoor kunt gebruiken. De beautyqueen in mij werd meteen enthousiast toen ik ontdekte dat je niet het zoveelste basic naturel ooglookje leert aanbrengen, maar Anne je meeneemt naar de meest gevraagde look voor nét dat stapje meer; De Smokey Eye. De diva onder de looks, the Mother of Glam en dé go to techniek voor als je toe bent aan je eigen femme fatale moment. En ook gewoon op maandag! Ja, ook naar je werk. Nee, je ziet er niet uit als een panda. Uiteindelijk. Beloofd! (Maar hoe dat precies zit verklap ik lekker niet…) In between steps krijg je kleuradvies en bergen tips. Iedereen kan dit. Ja ook jij, beauty beginner! Als laatste word je meegenomen op de weg naar lovely lips en is je look compleet.

Hoe ik Biocare Beauty School heb ervaren?


Ik kan niet anders zeggen dat ik enthousiast ben over de Beautyschool van Biocare én ik moet bekennen dat ik een beetje verliefd ben geworden op INIKA. Ik houd van de strakke, luxe vormgeving van de producten en ik vind het prettig om te weten dat ik producten gebruik die lief zijn voor mijn huid. Alle huidverzorging is even zacht en ruikt heerlijk licht naar citrus (je waant je in een luxe spa!). De contour kit is mijn favoriet. Maar dan. Al lange tijd voel ik me aanhoudend teleurgesteld in mascara. Hoeveel volume ze ook beloven, uiteindelijk vind ik het resultaat té vaak ‘meh’. Zeker bij groene make up merken kan het moeilijk zijn om wél die volle, glam look te creëren. En toen kwam daar de Bold Lash Vegan Mascara uit haar doosje. In één laagje is het effect al aanzienlijk, met twee laagjes heb je wimpers to die for en dat zónder klonten of spinnenpoten. De mascara is niet goedkoop, maar wat mij betreft echt elke cent waard.

Al met al heb ik ontzettend veel plezier gehad. Je krijgt écht een leuke, praktische en goed uitgelegde cursus en een subtiele introductie met clean make up. Je krijgt alle ruimte om de cursus op je eigen tempo te volgen, zelf te beslissen hoe actief je bent en of je wel of niet je resultaten wil delen. En wat nu nog leuker is, is dat je voortaan met je deelname aan de cursus onbeperkt toegang krijgt tot de Beautyschool Community waar je tips, tricks, vragen en resultaten kunt blijven delen met je mede cursisten en (al dan niet clean) beauty lovers! Als kers op de taart zijn de meiden van Biocare zo enthousiast, vrolijk en positief; daar móet je gewoon wel blij van worden.

Alle liefs en veel plezier, Suzanne van @cleanbeautyqueennl

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen