Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands
Biologische cosmetica Voor 15:00 besteld, volgende werkdag in huis Gratis verzending in NL vanaf € 50,- Ook een fysieke winkel
Webwinkel Keurmerk
14 dagen bedenktijd Omdat je online niet alles kan zien
Volgende werkdag in huis! Bestel voor 15.00 uur

REVIEW Detox kuur met Gezond Sapje

REVIEW Detox kuur met Gezond Sapje
Geplaatst op 16-6-2020 door Michelle Specht
Hoi, ik ben Niki Meilink, 32 jaar, vrouw van en moeder van 3 jongens. Werkzaam als zzp-er in credit management en daarnaast ook gepassioneerd visagiste. Door alle drukte van werken, 3 kids, waarvan 2 thuis lesgeven, de was doen, politieagent spelen, boodschappen doen, opruimen en ga zo maar door.... kwam ik de laatste tijd niet echt toe aan ‘selfcare’. Super dom eigenlijk! Want nog erger, ik vertel eigenlijk altijd tegen iedereen dat ze eerst goed voor zichzelf moeten zorgen voordat ze dit goed voor een ander kunnen doen. Slecht hoor, foei Niki, practice what you preach girl! Een paar weken geleden kreeg ik de kans om in samenwerking met Gezondsapje een detoxkuur van 1 week uit te proberen. Één week lang, 3x per dag een gezond sapje drinken om te kijken wat het met mijn lijf zou doen en hoe ik mij zou voelen na die week. Ik bestel de sapjes wel vaker bij haar, maar heb dit nog nooit in een detox kuur gebruikt. Hier zei ik direct volmondig JA op, want mijn lichaam kon wel even een gezonde boost gebruiken!

Klaar voor de gezonde start?


Ik kreeg van Gezond Sapje een super makkelijk schema welke ik naar hartenlust nog op een gezonde manier mocht aanvullen/variëren EN ik mocht een week lang geen koffie! Pffff, die viel wel even zwaar! Maar, alles voor ‘selfcare’ dus even doorzetten! #icandothis
Dagschema (per dag variëren)
08:00-09:00 start van de dag met een glas lauw warm water, uitgeknepen citroen in lauw warm water en daarna een ontdooid Gezond Sapje
10:00-10:30 Een ontbijtje met kwark/ yoghurt of een crackertje en glas water ( kwark/yoghurt met nootjes, fruit en muesli )
12:00-12:30 lunchen met kopje thee of glas water
15:00-15:30 Gezond Sapje en glas water
17:30-18:00 Diner en glas water
20:00-20:30 Stukje fruit met handje ongebrande nootjes en een gember shotje puur of verdund met warm water en mag met theelepel honing

Eerste paar dagen, en daarna..


De eerste ochtend startte ik met een citroen gemengd met lauw water, (drink dit wel met een rietje het is namelijk erg slecht voor je tanden).
Vlak daarna een Gezond Sapje, Oranjegevoel daar begon ik mee. Dit is echt een heerlijk sapje welke vooral naar wortel en gember smaakt. Door de toevoeging van appel, ananas en limoen is het echt een lekker combinatie van fris, zoet, een beetje een zuurtje en de heerlijke pit van gember!

Rond een uur of 11 op de eerste dag, kreeg ik de eerste verschijnselen van de detox. Hoofdpijn alert! Pfff! Dat was wel even zwaar, maar naar mate de dag vorderde trok het weg, afleiding van alles om mij heen zorgde ervoor dat het dragelijker werd. Tot 4 dagen daarna hier last van gehad maar het trok wel weg en na een paar dagen merkte ik echt ook al verschil, ik kreeg meer energie! Wat een heerlijk gevoel is dat! Ik kreeg weer zin om dingen aan te pakken waar ik al tijden tegenop zag, zoals kasten met spullen die lagen te verstoffen uitzoeken, kledingbergen die hier dagelijks ontstaan weg te wassen ga zo maar door! Ik ben zelfs 3 kilo afgevallen! Leuke bijkomstigheid zo vlak voor de zomer.

Het assortiment van Gezond Sapje en hoe ik de smaken heb ervaren


Natuurlijk kreeg ik een variatie aan sapjes aangeboden en ik probeerde dit gedurende de week dus wel af te wisselen per dag.
Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je iedere dag weer andere belangrijke vitamines binnenkrijgt. Het leuke wat ik van deze sapjes vind, is dat alle ingrediënten direct worden geleverd door o.a. lokale boeren, vooral in deze tijd is en vind ik dit juist erg belangrijk. Support you locals! Wat mij betreft al een pluspunt.

Deze week mocht ik ook even een kijkje nemen in de nieuwe productieruimte, hier worden alle sapjes van A tot Z geproduceerd door Lizzy en haar team. Echt een geoliede machine. 1 meisje bereidde de groente en fruit voor, de ander sneed de groente in brokken welke in de Slow Juicer passen en weer een ander ervoor zorgde dat de juicer non-stop door produceerde.

• Groene Morgen: spinazie, broccoli, venkel, komkommer, peer, appel, limoen en munt
Dit sapje heeft een heerlijke smaak, de spinazie en appel/peer komen het sterkste naar voren.

• Oranje Gevoel: wortel, ananas, appel, gember en limoen
De smaak van dit sapje vind ik dus ook erg lekker zoals hierboven al beschreven, de smaak van wortel en de kick van de gember proef je hier duidelijk in.

• 70 Biets PM: bieten, pastinaak, zoete aardappel, peer, appel, citroen en basilicum
Dit sapje heeft een aardse smaak en dat komt vooral door de bieten, toch heeft hij door de andere toegevoegde fruitsoorten een zoetige smaak, ook deze vind ik erg lekker.

• Olijfje groen: paprika, romeinse sla, venkel, ananas, appel, limoen, citroen, munt, gember en olijfolie
De smaak van dit sapje kan ik niet heel goed definiëren, de smaak van de gele paprika proef ik het meeste maar ik vind het juist wel lekker!

• Boeren Winter: boerenkool, bleekselderij, komkommer, peer, kokoswater, citroen, peterselie en gember
Hierin proef je de echte wintergroenten gecombineerd met bleekselderij , niet mijn directe favoriet maar smaakt wel enorm gezond!

• Zwoele Zomer: watermeloen, aardbeien, limoen en munt
Deze is echt een favoriet van mij, zo heerlijk fris en zoet van smaak! I love it!

• Spice of Life shotje: gember, appel en chili peper
Deze is echt TOP! Je kunt het drinken als shotje (pittig!) of lekker door je thee heen doen met, indien gewenst, een lepel honing. Tja, waar ik vroeger nog een shotje Flugel of iets dergelijks nam, is het tegenwoordig een shotje gember! ;-p


So, did you take your vitamins today?


Iedereen kent het denk ik wel, de dagelijkse aanbevolen portie groente en fruit is soms best lastig te behalen. En als dit te lang achterelkaar gebeurt ga je dit op den duur merken aan je weerstand, energie en aan je mood. Als je nu gemakkelijker aan deze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid wilt komen, dus ook op de dagen dat je eigenlijk tijd te kort hebt en net niet al je food van te voren ‘geprept’ hebt, is Gezond Sapje echt een perfecte aanvulling als tussendoortje. Ze worden ingevroren aangeleverd dus zijn lang houdbaar in de vriezer. Eenmaal ontdooid, het liefste binnen een paar dagen consumeren, als je ze al zolang kunt laten staan. Super makkelijk toch?!

Gezonde groet en liefs!

 Niki

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen