webwinkelkeurmerk
check

Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

check

Gratis verzending boven €45,-

check

Uitsluitend 100% natuurlijke cosmetica

check

Afhalen in onze fysieke winkel mogelijk

check

14 dagen retourrecht

check

Dagelijks snel bereikbaar via WhatsApp

Is jouw zonnebrand veilig voor het rif en koraal?

Is jouw zonnebrand veilig voor het rif en koraal?

 

Het is gewoon een feit! Koraal sterft af door de zonnebrandcrème van toeristen

Het is belangrijk om jezelf tegen de zon te beschermen, maar wist je dat de ingrediënten van je zonnebrandcrème schadelijk voor de mooie riffen van moeder aarde kunnen zijn? De chemicaliën die in zonnebrand verwerkt zitten zorgen er namelijk voor dat het koraal afbreekt. Kijk maar eens in het zwembad of de zee waar veel mensen aan het zwemmen zijn, dan zie je soms letterlijk een laagje drijven op het water.
 

UV-FILTERS KUNNEN NADELIGE GEVOLGEN HEBBEN OP HET LEVEN IN DE ZEE

In de meest populaire zonnebrand merken zitten Oxybenzone en Octinoxate. Dit zijn UV filters die het koraalrijke Hawaï en vakantiehotspot Key West verbieden. Het is namelijk zo dat zelfs kleine hoeveelheden van deze giftige chemicaliën een schadelijk effect kunnen hebben op het leven in de zee, ze beschadigen het DNA van het koraal beschadigen en op deze manier verminderen deze UV filters het vermogen om zich voort te planten. Bizar toch?

ZEG NEE TEGEN ZINKOXIDE IN ZONNENBRAND
 

Hoewel zinkoxide niet verboden is bij gebruik in algemene cosmetica, kan het problemen veroorzaken bij gebruik in de zee, zoals in zonnebrandcrèmes. Reacties met chemische verontreinigende stoffen en hitte of zonlicht kunnen de afgifte van zinkionen veroorzaken, welke zeer giftig zijn voor het leven in het water, waar planten en dieren tijdens hun levensduur aan enorme hoeveelheden worden blootgesteld.

GREEN PEOPLE GEBRUIKT ZEE VRIENDELIJKE ZONNENFILTERS

Het goede nieuws is dat er alternatieven zijn voor de zee en dat Green People absoluut niet achter het gebruik van deze giftige chemicaliën staat.

Green People maakt namelijk gebruik van Titaniumdioxide, dat vooral als een reflecterende barrière werkt tegen UVB-straling en zeer hoge verdraagzaamheid heeft voor zelfs een gevoelige huid. Daarbij vind je Isoamyl P-methoxycinnamate in de zonnebrand van Green People, dat is afgeleid van kaneelzuur dat te vinden is in de bladeren van de kaneelboom, en een natuurlijke bescherming tegen UVB-straling biedt. Voor bescherming tegen UVA-straling gebruikt Green People Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate. Hoewel het synthetisch geproduceerd is, heeft dit ingrediënt een uitstekend veiligheidsprofiel, gemakkelijk biologisch afbreekbaar en heeft het geen nadelige invloed op het milieu. Deze combinatie van filters garandeert een brede bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling en is bovendien milieuveilig. Wil je meer weten over het gebruik van titaniumdioxide in de zonnebrand van Green People, lees dan dit artikel.

 

WELKE NATUURLIJKE ZONNEBRAND HEEFT GREEN PEOPLE IN HAAR ASSORTIMENT DIE VEILIG IS VOOR HET RIF?

Het assortiment van de biologische zonbescherming van Green People is geschikt voor het hele gezin, zit boordevol beschermende antioxidanten, bevat ingrediënten die zeer huid vriendelijk zijn, en zjin allemaal 100% veilig voor het rif.

Kies voor Organic Children van Green People om de jonge, gevoelige huid te beschermen of probeer Green People's natuurlijke zonbescherming voor volwassenen welke geschikt is voor lichaam en gezicht.

 

 1. Green People Parfumvrije Zonnebrandcrème Gezicht SPF30 – 50ml – € 22,95
  Een parfumvrije zonnebrandcrème met factor 30, speciaal ontwikkeld voor het gelaat

 2. Green People Zonnebrandcrème SPF15 met bruinversneller – 200ml - € 24,95
  Een natuurlijke en biologische zonnebrandcrème SPF15 met bruinversneller. Ook geschikt voor veganisten.

 3. Green People Zonnebrandcrème Parfumvrij SPF30 – 200ml - € 24,95
  Natuurlijke zonnebrand SPF30 met UVA en UVB bescherming. Geschikt voor de normale en gevoelige huid.

 4. Green People Zonnebrandcrème Kinderen Parfumvrij SPF30 – 150ml - € 23,95
  Een natuurlijke geurloze zonnebrandcrème met SPF30 met UVA/UVB bescherming voor baby's en kinderen

 5. Green People Hydraterende After Sun – 200ml - € 18,95
  Een natuurlijke en biologische After Sun voor alle huidbeelden

 6. Green People Aloe Vera Lotion & After Sun - 200ml - €16,95
  Natuurlijke en biologische After Sun voor kinderen. Maakt de huid zacht en soepel en is speciaal voor de gevoelige huid


  Bron (nationalgeographic.nl/milieu/2018/11/zonnebrandcreme-schaadt-koraalriffen)
  Bron (greenpeople.uk/suncare-reef)Bedankt voor het lezen van dit artikel. Vind het je artikel waardevol? Deel het dan verder. Heb je vragen? Laat het ons weten middels een reactie of mail naar info@biocareonline.nl

      04-04-2019 15:37     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.