webwinkelkeurmerk
check

Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

check

Gratis verzending boven €45,-

check

Uitsluitend 100% natuurlijke cosmetica

check

Afhalen in onze fysieke winkel mogelijk

check

14 dagen retourrecht

check

Dagelijks snel bereikbaar via WhatsApp

Wat zijn nanodeeltjes? Zijn deze veilig in zonnebrandcrmes?

Wat zijn nanodeeltjes? Zijn deze veilig in zonnebrandcrmes? Graag wil ik jullie wat feiten vertellen over de zogenaamde controversiële ingrediënten en de nanodeeltjes waar zoveel over wordt gesproken de laatste tijd.
Zo nu en dan zie ik een artikel voorbij komen over zonbescherming en laatst werd bij Radar zelfs aandacht aan geschonken. Nu ben ik van mening dat je moet weten wat je smeert. En dit lees je nu niet bepaald op de voorkant van een product! De ingrediëntenlijst verteld je stukken meer.
Bij Radar was 1 ding duidelijk. De zonneproducten dienen UVA en UVB bescherming te bieden en niet alleen maar 1 van die 2!

Wetenschapper Ian Tayler uit Engeland heeft de zonneproducten van Green People onderzocht. Een volledige studie over de titaandioxide nanodeeltjes (deze specifieke soort wordt gebruikt in de zonnebrand van Green People). Een feit is in ieder geval dat dit ingrediënt veilig is, het werkt beschermend op UVA en UVB en is van natuurlijke oorsprong!

Wat zijn nu precies nanodeeltjes?
Titaandioxide nanodeeltjes zijn kleine deeltjes tussen 20nm en 80nm in grootte, ze absorberen het Uv-Licht en bieden een uitstekende natuurlijke beschermende barrière tegen de zon, en vanwege de grootte van de deeltjes wordt de zonnebrandcrème geen witte waas op het lichaam.
 
Maar zijn nanodeeltjes dan veilig?
1 : De eerste zorg van de nanodeeltjes was dat vanwege de omtrek (kleine deeltjes) dat ze kunnen doordringen in de epidermis (dit is de bovenste laag van de huid) en dat ze op deze manier levende cellen kunnen bereiken en vervolgens deze kunnen doorgeven aan de bloedbaan.
Antwoord op 1: Wanneer deze nanodeeltjes gecombineerd worden met crèmes of lotions die emulgatoren (bindmiddelen) bevat, vormen deze een “klompje” in de samenstelling. Dit leidt tot veel grotere stabiele moleculen die veel te groot zijn om door de epidermis (de opperhuid , de bovenste laag van de huid)  te dringen. Hier zijn bewezen studies voor en als gevolg van deze studies heeft Ecocert (gecertificeerd biologische keurmerk) ingestemd met het gebruik van nanodeeltjes als zon filter in gecertificeerde biologische producten.

2: Ook was er de bezorgdheid dat de nanodeeltjes in zonnebrandcrèmes reactief zouden reageren met zuurstof. Waardoor alsnog deze deeltjes in de huid zouden kunnen dringen.
Antwoord op 2: Titaandioxide nanodeeltjes worden vervaardigd (althans bij Green People) met een zeer dun laagje silicaten (in principe zand) om hen in een beschermende laag te omsluiten en zorgen er zo voor dat ze niet reactief kunnen worden en zelfs veilig te gebruiken zijn bij een gevoelige huid.
(Onze zoon reageert met zijn gevoelige huid super goed op de Parfumvrije Zonnebrandcrème van Organic Children van Green People)

Waarom deze titaandioxide nanodeeltjes gebruikt worden in de biologische zonnebrandcrèmes van Green People was bij Green People niet zomaar een besluit waar licht over werd gedacht. Na uitgebreid onderzoek zijn zij en ook ik, er volledig van overtuigd dat ze veilig zijn om te gebruiken. Dit ingrediënt brengt een fantastische natuurlijke UV-bescherming voor de natuurlijke zonnebrandcrèmes van Green People, die anders alleen haalbaar zou zijn met behulp van synthetische chemische filters.

Om er zeker van te zijn dat dit ingrediënt veilig is in de zonnebrandcrème van Green People is het wellicht interessant om te weten dat het binnen de zonneproducten niet wordt gecombineerd met actieve ingrediënten die gespecialiseerd zijn in het penetreren van de huid (denk dan aan ingrediënten die diepe hydratatie veroorzaken). Dit garandeert dat de nanodeeltjes niet binnendringen tot onder de bovenste laag “dode huidcellen”.

Voor mij is dit de eerste zonnebrandcrème waar ik volledig achter sta. Zo ben ik dan ook in aanraking gekomen met het merk Green People. Voor mijn holistische schoonheidssalon, was ik op zoek naar een goed natuurlijk merk zonnebrandcrème als aanvulling op het merk Dr.Hauschka wat ik voer binnen de salon. En deze keuze bleek niet zo makkelijk, ik vond namelijk geen enkel merk goed genoeg! Uiteindelijk na veel onderzoek was Green People de juiste keuze voor mij. De volgende stap was toen direct gezet, ik wilde Nederland laten kennis maken met dit prachtige biologische merk en besloot het te gaan importeren.

Liefs,
Suzanne

  Suzanne     21-11-2014 20:27     Reacties ( 2 )

Reacties (2)
 Suzanne | Biocare Online -  06-07-2016

Beste Jaqueline, Zonnebultjes ontstaan vaak door warmte in combinatie met een zonneproduct of omdat het een allergische reactie geeft op uitsluitend het product. Green People is echt fantastisch voor een gevoelige huid. En deze zonnebrand blijkt enorm goed te werken bij mensen die normaal altijd maar met zonnebultjes reageren. We kunnen je altijd eerst samples sturen? Stuur dan even een mailtje. Groetjes Szuanne

 Jacqueline -  06-07-2016

Voorkomt deze crme ook zonne bultjes blaasjes ?