webwinkelkeurmerk
check

Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

check

Gratis verzending boven €45,-

check

Uitsluitend 100% natuurlijke cosmetica

check

Afhalen in onze fysieke winkel mogelijk

check

14 dagen retourrecht

check

Dagelijks snel bereikbaar via WhatsApp

Merken / Organic Socks of Sweden
Toon filters

Organic Socks of Sweden

Met liefde vervaardigd in India volgens de Global Organic Textiel Standaard: GOTS


Weergave:

Wat is het verhaal van Organic Socks of Sweden?

De sokken zijn met veel liefde en inspiratie vanuit de Zweedse Noorlanden ontworpen en vervaardigd in India volgens de Global Organic Textiel Standaard: GOTS.
We bieden een unieke collectie, comfortabele, antibacteriele en geurbestendige sokken aan, van zeer hoogwaardig biologisch katoen. In de sokken zijn niet alleen het garen biologisch, maar het complete proces vanaf de groei van de katoen tot aan het eindproduct is GOTS gecertificeerd. Bij GOTS certificering kun je er voor 100% vanuit gaan dat er geen giftige chemicalien, geen kinderarbeid en geen milieuschade aan de pas is gekomen tijdens het productie proces.

Hoe is Organic Socks of Sweden ontstaan?

Het begon allemaal met onzettend veel liefde voor de natuur en een duidelijke passie voor een betere toekomst. Mudassar, de founder van Organic Socks is opgegroeid in het industriele Fasalabad in Pakistan en werd hierbij veroverd door de kleur van 100.000 textiel fabrieken. Dit wekte zo enorm veel nieuwschierigheid op dat hij textieltechnologie is gaan studeren om het uiteindelijk tot product engineer te schoppen bij een  van 's werelds grootste fabrikanten van kousen. 
Organic Socks is dus geboren vanuit een droom, een levenslange droom. Mudassar reisde 3000 mijl om zichzelf te ontwikkelen en behaalde de master in Textile Value Chain Management aan de Universiteit van Boras
te Zweden. Daar ligt dan ook het hart van Organic Socks of Sweden. De onstane passie voor de Noorlanden is terug te zien in de collectie door de kleurrijke & zeer trendy designs.

Organic Socks steunt het goede doel

Bij ieder verkocht paar wordt er 1% van de omzet gedoneerd aan de empowerment van arme gezinnen en het onderwijs van meisjes op het platteland van Pakistan. Indirect steun jij dus ook het goede doel door de sokken van Organic Socks te dragen.

Organic Socks is GOTS gecertificeerd, maar wat houdt dit precies in?

GOTS is een onafhankelijk certificaat voor kleding en textiel dat wereldwijde bekendheid heeft. Bij GOTS kun je ervan uitgaan dat: Biologisch
-  Tenminste 70% van het materiaal is biologisch gegroeid en geproduceerd Gifvrij
- Er zijn geen chemicalien gebruikt dat irritaties kan veroorzaken of het milieu kan belasten Eerlijke productie
- Er wordt streng gecontroleerd op veilige werk omstandigheden, kinderarbeid en discriminatie tijdens het productie proces| Meer