webwinkelkeurmerk
check

Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

check

Gratis verzending boven €45,-

check

Uitsluitend 100% natuurlijke cosmetica

check

Afhalen in onze fysieke winkel mogelijk

check

14 dagen retourrecht

check

Dagelijks snel bereikbaar via WhatsApp

De oorzaak van een vette huid

Regelmatig spreek ik mensen die 'last' hebben van een vette huid. Zij willen graag advies en huidverbetering voor hun huidtype. Dan ben je bij ons aan het goede adres. Een vette huid kan absoluut geen kwaad. Beter nog, een vette huid vertoond vaak pas veel later lijntjes / rimpeltjes, dan wanneer iemand van jongs af aan een droge huid heeft. Wanneer je dus nu niet blij bent met je vette huid, weest niet getreurd, over flink wat jaren zal jij het voordeel ervan ervaren. Maar dat neemt niet weg dat jij graag op dit moment je huid meer in balans zou willen zien. Daarom heb ik wat feiten en tips geschreven speciaal over de vette huid.


Wat is een vette huid nou precies?


Over het algemeen komt een vette huid meer voor bij jonge mensen, of wanneer de hormonen uit balans zijn kan een vette huid ook zeker voorkomen bij 40 plussers. De t-zone is vetter dan de rest van de huid, je kunt dit herkennen aan een glimmend voorhoofd, neus en kin. Ook zijn de porien bij een vette huid wat groter en dus zichtbaarder dan bij een normale of droge huid. De huid is wat dikker en over het algemeen is er een verminderde doorbloeding van de huid. Dit is te zien doordat een vette huid vaak bleker ziet. Daarbij vertoond een vette huid vaker en meer meeëters.

Talg heeft een belangrijke functie voor onze huid. Omdat deze voor een groot gedeelte uit vet bestaat,  beschermt dit de huid tegen invloeden van buitenaf. Echter bij een vette huid is dit niet in evenwicht. Wanneer je een vette huid niet dagelijks goed reinigt dan kan dit ontstekingen tot gevolg hebben.

De oorzaken van een vette huid


Een vette huid kan tal van oorzaken hebben, maar een belangrijke oorzaak is erfelijkheid. De een heeft nou eenmaal van zichzelf een vettere huid dan de ander. Maar ook het volgen van een bepaald dieet kan bijdragen aan het ontwikkelen van een vette huid. Een zwangerschap, het gebruiken van anticonceptie of verkeerde cosmetica producten die niet bij je huid passen kan gevolgen hebben voor je huidbeeld. Verder zijn hormoonveranderingen, en dan met name in de pubertijd de oorzaak van een vette huid. 

Wat kun je nou het beste doen bij een vette huid?


Er zijn een paar belangrijke tips die ik met jullie wil delen. Met deze tips ben ik ervan overtuigd dat jouw vette huid, met of zonder meeëters, meer in balans zal komen. Let wel, ik doel met deze tips dus niet op een vette huid met veel actieve onstekingen (acne).

Stap 1

Kijk kritisch naar het product dat je gebruikt om te reinigen. Wat ik vaak zie is dat mensen met een vette huid veel te aggresieve reiningingsproducten gebruiken. Deze drogen de huid flink uit, en heeft als gevolg, precies het tegenovergestelde van wat jij wilt. De huid gaat alleen maar meer talg aanmaken omdat de opperhuid wordt uitgedroogd. Onze huid is immers een zelfherstellend orgaan. Toch wordt er vaak het advies gegevens de huid te reinigen met veel te heftige reinigingsproducten. Omdat men niet beter weet, en omdat beautymerken dit soort producten nou eenmaal aanbieden binnen hun assortiment. Reining een vette huid dus met een mild, natuurlijk product en doe dit 2 maal per dag.

Stap 2 

Stop direct met heftige peeling behandelingen en of producten die de huid peelen. Onze huid verliest huidcellen, dagelijks gewoon uit haarzelf. En deze maakt ook dagelijks nieuwe huidcellen aan. Maar dit proces wordt niet versneld door de huid op een heftige wijze te gaan schuren. Enige gevolg is dat de opperste huidlaag gaat uitdrogen, de huid gaat dit wederom compenseren, door ( je raad het misschien al) meer talg aan te maken. Gewoon niet doen is mijn advies!

Stap 3

Exfolier met een zeer mild product die de huid diep reinigt, maar die de huid niet onnodig uitdroogt. Ik kan jullie van harte de Dr.Hauschka Reinigingscreme adviseren. Wat een geweldig product is dit voor een zeer schappelijke prijs. Je neemt 1 cm reinigingscreme op je handpalm, samen met wat water maak je er een papje van. Vervolgens druk je de reiningingscreme op je huid en het 'drukken' herhaal je zachtjes enkele keren. Neem af met een washand of spoel met water. Dit product kun je bij een vette huid dagelijks onder de douche gebruiken. Het product ruikt wat medicinaal, vind ik, maar daar raak je snel aan gewend. Daarna is het je favoriete product om jouw vette huid wat dieper te reinigen. Het verweekt de huid ook waardoor poriën minder kans hebben meeëters te ontwikkelen. Absolute must have!

Stap 3

Eindig je reiningings ritueel met een, plens lauw, tegen koud aan water. Door heet water droogt je huid ook onnodig uit. Wanneer je met lauw water  eindigt sluiten je poriën sneller. En dit is belangrijk bij een vet huidbeeld.

Stap 4

Wanneer je ook meeëters hebt die lastig te verwijderen zijn, dan is mijn advies, maak een afspraak bij een huidtherapeute. Het liefst iemand die met natuurlijke producten werkt en geen peelings zal uitvoeren. Tijdens de behandeling is het belangrijk om de huid zachtjes te reinigen, de doorbloeding te stimuleren en daarna op deskundige wijze de meeëters te verwijderen. Wanneer de huidtherapeute je huid stuk knijpt dan is ze verkeerd bezig, spreek haar hier dan ook zeker op aan! Als de behandeling goed is uitgevoerd dan wordt jij de volgende dag wakker met een zacht huidje en de ribbeltjes die veroorzaakt worden door meeëters zijn verdwenen. 

Stap 5

Stap over op 100% minerale make-up. Het klinkt waarschijnlijk cliche, omdat wij zelf uitsluitend natuurlijke make-up verkopen. Echter synthetische  make-up is echt rommel voor een vette huid. Het verstopt enorm de poriën, waardoor je geneigd bent heftiger te gaan reinigen. Voila, het circeltje is rond. De juiste minerale, natuurlijke make-up versmelt met de huid en verstopt haar niet. Heb je nog nooit minerale & natuurlijke make-up geprobeerd? Dan zijn er ook mini's verkrijgbaar. Foundation, blush, concealer, allemaal in kleine mini make-up verpakkingen wanneer je bijvoorbeeld niet zeker bent van de kleur of omdat je kennis wilt maken met 100% natuurlijke, minerale make-up.

Uiteraard kunnen er meer zaken van belang zijn om jouw huidbeeld te verbeteren, echter wanneer jij bovenstaande tips ter harte neemt dan ben ik ervan overtuigd dat jouw vette huid meer in balans zal komen en meeëters stuk minder kans hebben te ontwikkelen.


 

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Vind je het artikel waardevol? Deel het artikel dan of laat een reactie achter, dat vinden wij super leuk. Ook wanneer je vragen hebt kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0229-758783 of stuur een email naar info@biocareonline.nl
 | Meer

  Suzanne         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties